Weimaraneren - det grå spøgelse

Den elegante og alsidige stående jagthund

Oprindelse


Der er mange teorier om racens oprindelse. Det står dog fast, at den allerede i den første tredjedel af 1800-tallet blev holdt som en drivende jagthund ved hoffet i Weimar.


Her fandt man denne hund hos adelen i byen Weimar, som avlede Weimaranere til storvildtsjagt. Der er forskellige teorier om hvilket blod der er i racen som fx. blodhunden kan være en forfader eller slægtning til Weimaraneren.

Men uanset hvor den kommer fra, krævede de adelige, at kun medlemmer af den tyske Weimaraner klub måtte eje en Weimaraner.


Weimaraneren blev senere fremavlet til hønsehund, da storvildtjagt var for nedadgående i Tyskland. Men den dag i dag bruges den med stor succes til bl.a. vildsvinejagt. ”Det grå spøgelses” farve har bevirket racens udbredelse og kendskab over det meste af verden.


Pels og pleje


Der forekommer to varianter.


Den korthårede pels er kraftig, tæt og glat tilliggende, ofte lidt længere end hos mange andre korthårede racer.


Den langhårede pels er blød og glat eller let bølget.Begge typer har kun ganske lidt eller ingen underuld. Den langhårede kræver kun en jævnlig gennem børstning.


Farver
Rådyr, musegrå eller sølv. Varianter af disse grå nuancer. Vi avler kun korthåret weimaraner hos
Kennel-Hjortholm

Aktivitets niveau


Racen er sikker på sporet, skarp over for rovvildt og god til at søge og apportere nedlagt vildt. Den har anlæg for markarbejdet med dens gode næse til at finde vildtet og tage stand.


Den er eminent til at tilpasse sig terrænet og arbejde herefter og viser god vandpassion på jagter som disse.

Den søger variabelt og kan gå fra alt som under bøssen til det større marksøg.


Weimaraneren er en allround jagthund. Den er kvik og god til at aflæse sin ejer.


Weimaraneren trives ikke i en hundegård og foretrækker at være sammen med sin ejer og familie.

Mentalitet


En alsidig og energisk jagthund, som helst tilpasser sig livet i en familie med meget udendørsaktivitet.


Med tilstrækkelig motion og meningsfyldt beskæftigelse er den rolig og afslappet indendørs og hviler i sig selv.


Den er venlig mod alle, den kender, kan dog være lidt forbeholden over for fremmede.


Den omgås gerne andre hunde


Den behøver tidlig socialisering med mennesker i alle størrelser samt hunde og en ejer, der er indstillet på at give den både en venlig, konsekvent samt positiv opdragelse og træning til et godt socialt liv.

HØJDE
Hanner 59-70 cm.

Tæver 57-65 cm.

VÆGT
25-40 kg.


HJEMLAND
Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Weimaraner.


FCI GRUPPE
Gruppe 7 – Stående jagthunde


Weimaraner

"Jeg er hvor min ejer er"

Godt at vide inden køb


Den typiske Weimaraner er venlig, frygtløs, opmærksom og lydig - alle egenskaber, der gør den til en fremragende ledsager og vagthund. Den vil gø når nogen banker på - og den vil straks finde noget legetøj hvis du sætter dig på gulvet 


Racens intelligens kræver dog noget af ejeren, for den kan også være stædig og selvstændig -og ved manglende stimuli vil den finde på knapt så hensigtsmæssige ideer og det er svært at pille ud af dem igen.  Med positiv træning, godbidder, ros og gentagelser så skabes der en skøn hund både i hjemmet og på jagten 


På grund af det store familie-nære behov, så egner racen sig ikke til at være i en hundegård - den vil hellere slænge sig foran brændeovnen eller på sofaen med tæppe på - og helst ovenpå dig! Den bliver ikke kaldt velcro hunden uden grund - den har det bedst hvor du er, altid. 


De jagtlige egenskaber ligger så dybt i hundens DNA at det vil være næsten umuligt at træne ud af dem - derfor skal man som ejer også være indforstået med hvad det er for en slags hund man ønsker sig


unsplash